Vorige | Volgende

Vermogenweg 0 ong Mijdrecht

Koopsom € 524.300 k.k.

Omschrijving

Op de laatste uitbreiding van het bedrijventerrein Mijdrecht, 'Werkeiland' geheten ligt aan de zuidelijke rand deze bouwkavel van ca. 2.140 m². Het perceel ontsluit zich via de Vermogenweg hetgeen een goede bereikbaarheid en toegankelijkheid betekent. Daarnaast heeft het kavel een strategische ligging waardoor nieuwe bebouwing reeds vanuit de verte, komende vanaf de centrale ontsluitingswegen te...

Kenmerken

Soort object
Bouwgrond
Type
Bouwgrond BOG
Bouwtype
N.v.t.
Status
Beschikbaar

Omschrijving

Op de laatste uitbreiding van het bedrijventerrein Mijdrecht, 'Werkeiland' geheten ligt aan de zuidelijke rand deze bouwkavel van ca. 2.140 m². Het perceel ontsluit zich via de Vermogenweg hetgeen een goede bereikbaarheid en toegankelijkheid betekent. Daarnaast heeft het kavel een strategische ligging waardoor nieuwe bebouwing reeds vanuit de verte, komende vanaf de centrale ontsluitingswegen te zien is. Een markante plek die een markante bebouwing verdient.

Aan de bebouwing op deze kavel worden bijzondere eisen gesteld die een mooie kans vormen voor de nieuwe eigenaar en diens architect.
Het perceel heeft de bestemming "bedrijf-1" (artikel 4 van bestemmingsplan Bedrijventerreinen Mijdrecht en Vinkeveen).

Tevens is er sprake van "specifieke vorm van Water-3" wat de volgende eisen met zich mee brengt:
- water op peilniveau
- minimaal 80% van de gronden moeten worden bebouwd
- minimale bouwhoogte van 6 meter


De beschrijving in het beeldkwaliteitsplan is als volgt:

"Aan de zuidzijde is er eveneens een specifieke aanduiding opgenomen bij de entree van het eiland. Het driehoekig stuk grond moet voor tenminste 80% worden bebouwd. Gezien de vorm van de kavel en de bestem-mingsplaneis tenminste 3 meter uit de perceelsgrens te blijven is dit een bijzondere opgave, waarbij als aanvullende eis een gebouwhoogte van minstens 6 meter wordt genoemd. Het gebouw mag tegelijkertijd niet gekunsteld overkomen. Het moet een logische inleiding zijn op de sfeer van het Werkeiland en als ontwerp niet ten onder gaan in de variatie van de omgeving.
Het markante gebouw aan de zijde van de Veenweg moet een logische opbouw hebben met één architectonisch hoofdgebaar."

Voor de gemeente staat voorop dat dit perceel een kwalitatief hoogwaardige bebouwing dient te krijgen met een relatie met het thema water. Het is een markante kavel, waarop iets fraais dient te komen. Het bebouwingspercentage en de concrete invulling van het thema water zijn bespreekbaar, als aan het uitgangspunt van kwalitatief hoogwaardige en markante bebouwing voldaan kan worden.

Bijzonderheden:

- Levering vrij van BTW

- Markante locatie

- Wijds uitzicht

- Oplevering: in overleg


Bereikbaarheid:
De kavel is zowel per auto als per openbaar vervoer uitstekend bereikbaar met goede verbinding naar de Rijkswegen A2, A4 en A9 en A5, A44 en makkelijk te bereiken via de snelweg A2, afslag Vinkeveen. Per openbaar vervoer goede verbinding met Amsterdam Centraal, Utrecht e.d., bushalte op ca. 10 minuten loopafstand.
Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Conditie Service kosten
per vierkante meter per jaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort object
Bouwgrond
Type
Bouwgrond BOG
Bouwtype
N.v.t.
Mogelijke functie(s)
Bouwgrond

Oppervlakten en inhoud

Perceel
2.140 m²

Kadastrale gegevens

Gemeente
Wilnis
Sectie
A
Perceel
4562
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Foto's

Zie ook: Plattegronden

Plattegronden

Kaart Vermogenweg 0 ong Mijdrecht

naar Vermogenweg 0 ong Mijdrecht
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand